Ja, ik ga de yoga-opleiding doen

Zoals ik in een vorig blog schreef, ben ik dus maar eens gaan uitzoeken wat de mogelijkheden voor een yoga-opleiding zijn. Na wat internet browsen en wat mediteren heb ik er één uitgekozen. En ja, ik heb mij ook daadwerkelijk ingeschreven en ga er deze week nog aan beginnen ook. Ik vind het best wel spannend om aan deze reis van zo’n 4 jaar te beginnen. Ik weet niet wat dit pad mij gaat brengen. Ik weet alleen maar hoe de reis er naar toe is geweest en wat ik hoop dat er gaat gebeuren. En die dingen wilde ik graag met jullie delen.

Voordat ik naar mijn hoop voor de toekomst kijk, neem ik je graag even mee door mijn geschiedenis. Althans dat deel van mijn verleden dat mij hier heeft gebracht. Het begon allemaal in mijn tienerjaren. Mijn moeder ging naar yoga en kwam dan blij terug. Ik wist niet wat ze deed of wat het inhield, maar yoga was blijkbaar iets waar je van ging stralen.

Toch duurde het lang voordat ik er zelf iets mee ging doen. De komst van onze eerste zoon, was de aanleiding om samen met mijn vrouw een reeks zwangerschaps-yoga-lessen te nemen. Daar ontdekte ik dat ook ik bekkenbodemspieren had. Toch duurde het nog vele jaren voordat ik over mijn mannelijke stoerheid heenstapte en ikzelf aan yoga ging doen.

Niet lang na de geboorte van onze zoon ben ik geïnitieerd in Reiki. Dit maakte veel bij mij los. Mijn wereld stond op zijn kop. Zeker voor iemand als ik, waar de rationele benadering de enige manier was. Ik zag – letterlijk – dingen die ik daarvoor nog nooit bewust had gezien. Sommige mensen zouden wat ik zag, aura’s of chakra’s noemen. Ik schrok daar zo van dat ik dat snel heb weggestopt. Het ging mij allemaal te snel. Nu vele jaren later heb ik daar spijt van. Zeker nu ik al weer jaren yoga doe en ervaar hoe de geest en het lichaam samen verbonden zijn. Bovendien is het bespreken van chakra’s daarbij heel normaal. Tot zover mijn reis die leidde tot mijn beslissing om de yoga-opleiding te gaan doen. Tijd voor de blik naar voren.

Ik ben nu op een punt in mijn leven, waarbij het tijd is om wat onder de oppervlakte ligt naar boven te laten komen. Dramatisch gezegd wil ik alleen nog “even” mijzelf bevrijden van mijn beperkingen. Zowel fysiek, rationeel, emotioneel als spiritueel. Mijn eetpatronen mogen nog verder veranderen. Niet alleen even, maar juist duurzaam. Ik mag de ratio nog meer gedoseerd gaan inzetten. Ik mag uitgaan van de liefde voor mijzelf en die uitstralen. En als laatste mag ik mijn innerlijke licht aansluiten op de universele bron. Ik weet dat deze opleiding mij daarbij gaat helpen. En als ik weten zeg, dan bedoel ik het op meerdere dimensies.

Naast al deze egoïstische doelen hoop ik bovendien dat ik na mijn opleiding, yoga met veel mensen mag gaan delen. Ik durf dit bijna niet hardop te zeggen. Er zijn immers al genoeg mensen die yoga geven. Toch hoop ik uiteindelijk mensen te mogen raken en hen te helpen om net als ik een volgende stap te zetten. Ratio verrijken met gevoel en met spiritualiteit. Het is niet makkelijk voor mij. Niet toen, niet nu en waarschijnlijk ook niet straks. Maar ik ben er van overtuigd dat ik al een beetje beter mens geworden ben. Wie weet wat mij – en jou – nog te wachten staat.

 

 

Ik ben Jan Monster, o.a. blogger bij Wat zegt Jan. In mijn blogs ben ik open en evenwichtig. Ik onderzoek wie ik ben en wat ik wil/kan veranderen. Wil jij mijn zoektocht niet missen, volg dan de “Wat zegt Jan” pagina’s op WordPress.com, LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook. Wil je een keer met mij van gedachten wisselen of een afspraak voor een coaching dan kan je hier contact met me opnemen.

2 gedachtes over “Ja, ik ga de yoga-opleiding doen

  1. Ik wens je een mooi pad toe met vele zijweggetjes, omdat die vaak nu eenmaal nog veel mooier zijn. Ja, er zijn al veel mensen die les in yoga geven, waaronder ik zelf (Ik richt me op kinderen) maar wat fijn als dit gedeeld wordt door vele mensen. Daar kan de wereld niet slechter door worden toch? Ik wens je mooie jaren met een open en verwonderende kijk. Namasté, Gabriëlla

    Even uit nieuwsgierigheid, voor welke opleiding heb je gekozen? (Zit zelf in het 4e jaar van Samsara)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.