Formuleer waarom je jezelf wil profileren (1/5)

Het is mijn passie om altijd en overal bij mijzelf en anderen het binnenste naar buiten te brengen. Ik besefte door mijn gesprekken met coachees dat dit een cruciaal onderdeel is als je jezelf wilt kunnen profileren. Jezelf profileren wordt steeds belangrijker in deze maatschappij, in jouw huidige baan, maar zeker ook als je solliciteert voor een nieuwe baan .

Voor iedereen die eens na willen denken over hoe ze zichzelf kunnen profileren, heb ik de 5 stappen op een rij gezet die ik coachees laat nemen, als zij met een profileringsvraag bij mij komen.

Stap 1: Formuleer waarom je jezelf wil profileren
Het lijkt voor sommige mensen heel evident waarom dit zo is en daarom willen zij deze vraag dan ook overslaan. Alleen merk ik dat mensen hele verschillende motivaties hebben om zich te willen profileren. Voor die verschillende doelen zijn ook verschillende manieren om je te profileren. Bovendien is het formuleren van een doel ook handig als je wilt toetsen of je met de gekozen manier van profileren ook aan het bereiken bent wat je zou willen bereiken. Zo niet dan heb je de mogelijkheid om de manier waarop jij jezelf profileert bij te stellen.

En nu?
Wil je deze reeks posts/blogs gebruiken om zelf aan de slag te gaan met profileren? Je zou dan deze week eens kunnen proberen te formuleren wat het concrete doel is van jouw wens om je te profileren. Maak het zo compleet mogelijk en geef jezelf ook een deadline. Volgende week maandag gaan we verder met stap 2.
Of wil je dat ik jou help bij het leren van jezelf te profileren? Ik doe dat met liefde!. Neem dan contact met mij op via dit contactformulier.

Reageer en deel
Ik hoop dat je deze update leuk en inspirerend vindt. Ik zou het tof vinden als je reageert op deze post met jouw visie en gedachten. Ik hoor ze graag.
En wil je mijn posts niet missen, dan kan je me ook volgen op Twitter via @watzegtjan. Tot een volgende keer!

 

Jan Monster – Coach –

Een gedachte over “Formuleer waarom je jezelf wil profileren (1/5)

  1. Pingback: Laat je zelf zien in 2017 | Janmonster.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.