Tips over hoe je LinkedIn gebruikt

Als je dit leest ga ik ervan uit dat je meer uit LinkedIn wilt halen. Dat kan heel makkelijk. Wees gewoon jezelf, ook op LinkedIn. En door de laatste upgrade van LinkedIn is dat nog makkelijker geworden.  Ik schrijf dit blog dan ook vooral omdat ik hoop dat jij alle schroom van je af laat vallen. Laat zien wie je bent. Overal. Altijd. Op Facebook. Op Instagram. Op LinkedIn. Niet alleen de mooie kant, maar de complete jij. Want ook jouw “donkere” kant mag er zijn.

Vertel in één zin wie je bent
Jij denkt vast dat iedereen je wel kent. Jij gaat ervan uit dat mensen jou in zijn geheel zien. En het is vast ook zo dat er een paar mensen zijn, die jou zo goed kennen. Een goede vriend kent jouw nuances en waardeert ze. Alleen is niet iedereen een goede vriend en kent jou dus niet goed genoeg. Jij kan ervoor zorgen dat iedereen jou zo goed mogelijk kent. Schrijf op wie je bent. Let wel, doe het kort. We leven in snelle tijden. Mensen hebben door alle indrukken maar een korte aandachtspanne. Dus vat alle complexiteit van jou eens samen in één zin. Dat is lastig. Toch, ook wie jij bent kan jij vertellen in weinig woorden. Wil je hulp, neem even contact op.

“Je bent meer dan jouw werk”
Het fijne van LinkedIn is dat het een zakelijke CV bak is. Misschien is ook voor jou zo dat het fijn is dat je daardoor wat meer afstand kan en mag bewaren. Het lijkt mij zelfs goed dat je op LinkedIn je zakelijk en professioneel opstelt. Geen foto’s van een avond doorzakken of een CV met taalfouten. Toch als je wilt dat mensen jou serieus nemen zal jij jezelf als mens moeten presenteren. Dat hoeft niet door allemaal verborgen geheimen te delen. Maar laat zien wat jouw opleidingen en cursussen zijn geweest. Laat zien welke talen je beheerst of de leuke projecten die je hebt gedaan – op je werk of juist elders.  Vergeet ook niet te vermelden van welke verenigingen jij lid bent (geweest) of welk vrijwilligerswerk je hebt gedaan. Op deze manier ontstaat een completer beeld van wie je bent.

“Wees actief”
Mensen willen contact met echte mensen, niet met een masker of een CV. Jij kan laten zien dat je echt bent door dingen leuk te vinden op jouw tijdlijn. Of je deelt een link naar een website van een artikel dat je relevant vindt. Reageer op wat iemand heeft geschreven of nog mooier, schrijf zelf wat – als je dat “kan” en “durft”. Zo word jij voor jouw LinkedIn-contacten meer dan alleen maar een naam. Je bent immers in het echte leven toch ook echt geïnteresseerd in wat anderen te vertellen hebben? Je zegt dan toch ook: wat leuk! Of als iemand trots is, laat je toch ook weten dat je dat knap vindt. Kortom doe op LinkedIn wat je in het normale leven ook doet, wees een mens.

“Wees een sociaal mens”
Schrijf één heldere zin, vul alle velden op jouw profiel pagina, vind leuk, deel, reageer en schrijf zelf eens wat. Kortom doe in het virtuele leven hetzelfde als in het echte leven: wees een sociaal mens. Het zal je waarschijnlijk goed doen. Veel plezier!

Wil je mijn blogs en posts niet missen, dan kan je me naast volgen op LinkedIn ook volgen  op Instagram of Twitter waar je mij vindt als “@watzegtjan”. Tot een volgende keer!

Een gedachte over “Tips over hoe je LinkedIn gebruikt

  1. Pingback: Vier jouw successen (ook op LinkedIn) | WatzegtJan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.