Benoem waarom je doet wat je doet om je te profileren (3/5)

In mijn vorige blogs heb ik stap 1 & 2 behandeld: “Formuleer waarom je jezelf wilt profileren” en “Vind uit wat het speelveld is waarbinnen je jezelf wilt profileren”.
Als je deze stappen genomen hebt, weet je dus waarom je dit wilt doen en wat het speelveld is. De volgende stap die je dan moet zetten is het benoemen van wat je bezielt. En daarmee zijn we aangekomen bij de derde van de vijf stappen die ik op een rij gezet voor coachees die willen leren hoe ze zich kunnen profileren.

Stap 3: Benoem waarom je doet wat je doet
Je weet nu welk doel je hebt en je weet op welk speelveld je gaat spelen. Om jezelf daar neer te kunnen zetten, is het belangrijk dat je benoemt waarom je doet wat je doet. Wat is belangrijkste drijvende kracht achter je gedrag? Deze kracht heeft je veel successen gebracht. En het heeft je in ieder geval gebracht waar je nu bent. Door het benoemen van jouw kracht leg je de basis van jouw profiel. Want wil je je kunnen profileren dan moet je weten wie je bent, zodat je dat kunt gaan uitdragen. En hoe preciezer je jouw kracht(en) kan benoemen hoe scherper je jouw profiel kan neerzetten.

En nu?
Wil je deze reeks posts/blogs gebruiken om zelf aan de slag te gaan met profileren? Probeer dan deze week eens te benoemen wat jou drijft. Ik gebruik daar zelf vaak de termen uit de Transactionele Analyse (TA) voor. TA onderscheidt zes ‘drivers’: Wees Sterk; Schiet op; Wees Perfect; Doe je best; Doe een ander genoegen en als laatste Wees de Beste.
Kijk eens of je kan benoemen wat jouw kracht is door er een of twee ‘drivers’ uit bovenstaand rijtje te kiezen of door zelf iets te benoemen. Dan hebben we de basis van jouw profiel te pakken. Volgende week maandag gaan we verder met stap 4.
Of wil je dat ik jou help bij het leren van jezelf te profileren? Dat vind ik een mooie uitdaging en doe ik met plezier. Neem dan vooral contact met mij op via dit contactformulier.

Reageer en deel
Ik hoop dat je deze update je helpt met stappen te zetten om je te profileren. Laat me weten wat je ervan vindt door te reageren op deze post met jouw visie en gedachten. Ik hoor ze graag.
En wil je mijn posts niet missen, dan kan je me ook volgen op Twitter via @watzegtjan. Tot een volgende keer!

 

Jan Monster – Coach –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.