Vind uit wat het speelveld is waarbinnen je jezelf wilt profileren (2/5)

In mijn vorige blog heb ik stap 1 behandeld: Formuleer waarom je jezelf wilt profileren. En als je deze stap gedaan hebt, weet je dus waarom je dit wilt doen. De volgende stap die je dan moet zetten is uitvinden waar je jezelf wilt gaan profileren. En daarmee zijn we aangekomen bij de tweede van de vijf stappen die ik op een rij gezet voor coachees die willen leren hoe ze zich kunnen profileren.

Stap 2: Vind uit wat het speelveld is waarbinnen je jezelf wilt profileren
Je hebt nu een specifiek doel geformuleerd dat je wilt bereiken. Als dat een specifiek genoeg doel is, zal dat ook een specifiek speelveld met zich meebrengen, zoals een vereniging, een studie, een team of een bedrijf. Binnen deze omgeving gedragen mensen zich op een bepaalde manier en jij dus ook. Ga eens observeren hoe mensen zich gedragen, maar kijk vooral naar wat jouw aandeel in het spel dat gespeeld wordt. Waar loop je tegenaan? Wat maakt dat je sommige delen van jezelf wel laat zien? En wat is er aan de hand als je dat juist niet doet?

En nu?
Wil je deze reeks posts/blogs gebruiken om zelf aan de slag te gaan met profileren? Probeer dan deze keer eens uit te vinden en op te schrijven wat voor gedrag je (steeds) vertoont in de omgeving waarin jij je wilt profileren. Dit geeft je het eerste inzicht over wie jij nou bent in het hier en nu en het maakt eventueel ook duidelijk wat er nog ontbreekt om jouw doel te kunnen bereiken. De volgende keer gaan we dan verder met stap3.
Of wil je dat ik jou help bij het leren van jezelf te profileren? Dat vind ik leuk en doe ik graag. Neem dan vooral contact met mij op via dit contact formulier.

Reageer en deel
Ik hoop dat je deze update leuk en inspirerend vindt. Ik zou het tof vinden als je reageert op deze post met jouw visie en gedachten. Ik hoor ze graag.
En wil je mijn posts niet missen, dan kan je me ook volgen op Twitter via @watzegtjan. Tot een volgende keer!

 

Jan Monster – Coach –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.