Ontdek wat er nog wringt om je te profileren (5/5)

In mijn vorige blogs heb ik stap 1 tot en met 4 van “profileren kun je leren” besproken, om via die stappen te komen tot een kernzin die jouw profiel het beste beschrijft. En als je dit hebt gedaan en de zin bent gaan delen, is het in de meeste gevallen zo dat er toch nog iets wringt.
En daarmee zijn we aangekomen bij de laatste van de vijf stappen die ik op een rij heb gezet voor coachees die willen leren hoe ze zichzelf kunnen profileren.

Stap 5: Ontdek wat er nog wringt en trek het strak
Je hebt in stap 4 jouw kernzin geformuleerd. Soms is en voelt hij in één keer goed, past hij als een oude jas en resoneert hij bij degene aan wie je hem vertelt. Als dat zo is, kan je deze stap overslaan.
Als er toch wat wringt zou het kunnen zijn dat de zin onvoldoende beschrijft wie je bent. De vraag die je jezelf dan kan stellen is, wat houd je tegen om de zin compleet te maken? Als je dat uitvindt, heb je de sleutel in de hand om de zin compleet te maken. Dit kan jouw ruwe randje zijn dat je niet graag aan iedereen wilt tonen. Door het vanaf nu te benoemen en wel te tonen word je geloofwaardiger en “echter”. Je kan jezelf vanaf dat moment 100% neerzetten en mensen gaan je herkennen wie je werkelijk bent.

En nu?
Heb je deze reeks posts/blogs gebruikt om met jezelf aan de slag te gaan? Onderzoek dan in hoeverre je alles over jezelf in jouw kernzin hebt gelegd. Als je dat nog niet helemaal gedaan hebt, breidt hem dan uit met dat ruwe randje van de mooie diamant die je al bent. Daarmee ben je dan helemaal klaar om jezelf te profileren op jouw speelveld. Succes ermee!
Of blijkt het toch te lastig om deze stap, of één van de vorige vier, in je eentje te nemen en wil je dat ik je vergezel op deze reis? Ik vind het mooi om samen met jou deze tocht aan te gaan! Neem dan contact met mij op via dit contact formulier.

Reageer en deel
Ik hoop dat deze update je helpt met jezelf te vinden en te profileren. Laat me weten hoe het je vergaat door op deze post te reageren met jouw ervaringen. Ik hoor ze graag.
Wil je mijn posts niet missen, dan kan je me ook volgen op Twitter via @watzegtjan. Tot een volgende keer!

 

Jan Monster – Coach –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.