Heb jij ook iets wat je doet om iets anders niet te hoeven voelen?

Wanneer is het de tijd om een volgende stap te nemen? In de Canadese film “Heartbeats” nemen twee mensen een stap om te veranderen omdat ze er achter komen dat de liefde die ze dachten te hebben, slechts een fopspeen was. Het leek wel echt, maar het was nep. En eigenlijk wisten ze dat, diep van binnen, al de hele tijd. En toch namen ze genoegen met minder. In de film zit een scène waarin via een gesprek over roken de motivatie voor het zelfbedrog uit de doeken wordt gedaan.

WP test format voel niet

“Ik hou ervan om te roken. Een sigaret roken is hetzelfde als vergeten. Het verstopt de problemen. De rook verstopt. De zooi. Sigaretten zorgen ervoor dat ik niet gek wordt. Zorgen ervoor dat ik in leven blijf. Het houdt me in leven tot ik dood ga.”

Vervang het woord ‘roken’ door ‘eten’ of ‘drinken’ of ’gokken’ of ‘shoppen’ of ‘vrijen’ of…… Klopt het dan misschien ook voor jou? Heb jij ook iets wat je doet om iets anders niet te hoeven zien, horen, voelen, doen? Ja? Dan is het eventueel ook voor jou tijd om een volgende stap te nemen. Net als de hoofdpersonen van deze film. En die stap, het is tenslotte geen Amerikaanse film, is een stap en niet gelijk de oplossing voor alles. Maar de personages gingen zich wel weer wat beter voelen. En dat kan soms al genoeg zijn.

Voor meer informatie over de film Heartbeats: klik hier.

2 gedachtes over “Heb jij ook iets wat je doet om iets anders niet te hoeven voelen?

  1. Pingback: Het beste van 2014. #2: 20 kilo afvallen, hoe doe je dat? In 3 stappen! | Een volgende stap

  2. Pingback: Het beste van 2014. #2: 20 kilo afvallen, hoe doe je dat? In 3 stappen! | Janmonster.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.