Laat je zelf zien

Het gevoel van geluk overvalt je op het moment dat als dat wat je doet in lijn is met wat je denkt en voelt. Om er voor te zorgen dat het je niet zomaar overvalt, is het handig om uit te vinden wanneer jou dat geluksgevoel overvalt. Als je ziet dat ook jij momenten van geluk had toen je deed wat je voelde, dan kan je het volgende stellen:

Het is tijd om gewoon eens te gaan doen wat je voelt

Alleen, hoe weet je nou dat dit echte diepe gevoelens zijn of gewoon gevoelens van één moment? Het is namelijk niet verstandig om bij de eerste beste irritatie iets te doen, terwijl jouw gevoel op dat moment bijvoorbeeld alleen het gevolg is van een nacht slecht slapen, dus:onderzoek eens waar jouw gevoelens vandaan komen.

Jouw gevoelens zijn soms het gevolg van de waarden die je hebt. Dat is het uitgelezen moment om naar jouw gevoel te luisteren, want:jouw waarden zijn een belangrijk onderdeel van wie je bent. Daar hoort misschien wel een waarschuwing bij: laat jouw waarden niet alleen afhangen van wat de buitenwereld vindt. Of zoals mijn ouders vroeger al zeiden: “als iedereen in de Maas springt, hoef jij het nog niet te doen.” Check eerst eens of dat wat je vindt, echt dicht bij jezelf staat of dat je het zegt om jouw ouders, vrienden of baas te plezieren. Uiteindelijk als je iets alleen maar voor de buitenwereld doet zal jouw geluk van korte duur zijn. Je maakt immers jouw geluk afhankelijk van wat anderen vinden, niet van wat voor jou het belangrijkste is.

Tegelijkertijd leef je niet alleen op de wereld en wil je een goede relatie met de mensen om je heen, want goede sociale contacten en leuk betaald werk leveren je ook een goed gevoel op. Toch zal jouw omgeving het waarderen als ze jou echt leren kennen en niet alleen de persoon die dat zegt waar zij het mee eens zijn. Het zal best even spannend zijn, maar zet vandaag de eerste stap (en doe wat ik regelmatig tegen mijn coachees zeg): “Doe iets kleins wat helemaal in lijn is met jouw gevoel en zie hoe jouw omgeving reageert”.

Wat ik vaak nadien hoor, van mensen die dit geprobeerd hebben, is dat de omgeving veel positiever reageerde dan zij van tevoren hadden verwacht. Door op deze manier vertrouwen in “het volgen van jouw gevoel” op te bouwen zie ik dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen en daarmee de plek in het leven claimen en krijgen, die ze verdienen. Het is mijn overtuiging dat je een plek krijgt in het leven die bij jou past, als jij jouw echte zelf laat zien. Probeer het eens uit en kijk of het ook voor jou werkt. Als je daar hulp bij wilt aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Tot slot. Ik heb besloten om mijzelf nog beter te laten zien, vandaar dat ik vanaf nu mijn blog voortzet met wat vaker langere teksten. Ik hoop dat deze site en mijn dagelijkse zinnen (op sociale media) jou inspireren om jouw zekerheden achter je te laten en een “sprongetje” te wagen. Bedankt voor het lezen van deze post en wil je mijn updates niet missen, dan kan je me ook volgen op LinkedIn of Twitter via @watzegtjan. Tot een volgende keer!

Jan Monster

PS je kan ook mijn post over profileren nog lezen

Een gedachte over “Laat je zelf zien

  1. Pingback: Vier jouw successen (ook op LinkedIn) | WatzegtJan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.