Vier jouw verjaardag

Vandaag ben ik jarig. Ik werd 50 jaar geleden geboren. En 18 jaar terug kreeg ik een mooi cadeau: onze tweede zoon. Door mijn blijdschap met hem, toen en nu nog steeds, ben ik achter een voor mij belangrijk onderdeel van de zin van het leven gekomen.

“Ik maak mijn ouders blij”
Een deel van de zin van mijn leven zit voor mij in het feit dat het mijn ouders blij maakt dat ik er ben en dat het goed gaat met mij. Door mijn bestaan maak(te) ik in ieder geval twee mensen blij. Je kan hier op twee manieren over denken. Je kan het een belasting vinden. Je moet immers allemaal verwachtingen van jouw ouders waar maken. En als je aan de verwachtingen van anderen probeert te voldoen ben je niet jezelf en leef je voor een ander. Dat kan.

“Onvoorwaardelijke liefde steunt mij al mijn hele leven”
Of je kan er juist op een andere manier naar kijken. Er zijn twee mensen blij dat jij er bent. Misschien wel met verwachtingen, maar in ieder geval geldt voor mijn ouders zonder voorwaarden. Ouders zijn de bron van onvoorwaardelijke liefde. Deze onvoorwaardelijke liefde steunt mij al mijn hele leven.

“Er is altijd een reden tot een feestje”
De onvoorwaardelijk liefde maakt dat ik ondanks alle niet leuke zaken het leven toch mooi vind. Ik kan het leven vieren. Vandaar dat ik mijn verjaardag altijd vier. Ik vier het leven. Ik vier mijn verjaardag met mensen om mij heen waar ik van houd en die ook van mij houden. Het maakt mij blij en dankbaar. Ja, je hebt een verjaardag niet nodig om een feestje te vieren, maar mijn geboorte was vijftig jaar geleden reden voor een feestje voor mijn ouders. En vandaag is het een reden voor een feestje voor mij.

“Ik ben dankbaar voor jouw aandacht”
Ik ben blij met de felicitaties en de echte aandacht. In het echte leven en ook op sociale media. Je voelt warme verbinding met de mensen waarmee je contact hebt. Contact met anderen maakt het leven waardevol. Dus dank je wel voor het lezen van dit blog. Dank voor het “leuk vinden” en fijn als je mijn blogs deelt. Ik ga dan weer verder met mijn feestje. Proost!

Jan Monster

 

 

Een gedachte over “Vier jouw verjaardag

  1. Pingback: Vier jouw successen (ook op LinkedIn) | WatzegtJan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.