Schrijf een kernzin over wie je bent en ga je profileren (4/5)

In mijn vorige blogs over “profileren kun je leren”, heb ik stap 1 tot en met 3 behandeld over het waarom, het speelveld en het benoemen van jouw kracht. En als je deze stappen genomen hebt, is nu het cruciale moment gekomen om naar buiten te treden. En daarmee zijn we aangekomen bij de vierde van de vijf stappen die ik op een rij gezet voor coachees die willen leren hoe ze zich kunnen profileren.

Stap 4: Schrijf een kernzin over wie je bent en ga deze uitdragen
Je heb in stap 3 onderzocht wat je bezielt en wat jouw kracht is. Dit kan je nu gaan verwoorden in een zin die beschrijft wie je bent. Het verschilt per persoon hoe je tot die zin gaat komen. Je kan gaan tekenen, je kan kijken en luisteren naar jouw favoriete films of muziek, je zet de mooiste prestaties uit jouw leven op een rij, of je maakt een moodboard over jezelf bijvoorbeeld. Als je op jouw manier hebt uitgevonden wie jij bent, schrijf het dan op. Nadat je dit gedaan hebt is het belangrijk dat je deze zin gaat delen. Vertel aan iedereen die je tegenkomt jouw zin. Hoor, zie en voel wat die zin met jou maar ook met de ander doet. Voelt het niet goed, pas hem dan aan. Het is jouw zin. Jij bepaalt wanneer hij “af” is. En als hij goed is, draag hem uit.

En nu?
Wil je deze reeks posts/blogs gebruiken om zelf aan de slag te gaan met profileren? Voer dan uit wat ik hierboven beschreef. Schrijf jouw kernzin op en ga deze verspreiden. Toets hem bij mensen die je dierbaar zijn en luister naar hen en naar jezelf om jouw zin nog passender te maken. Eigenlijk ben je jezelf dan al aan het profileren. Daarna zal stap 5 het toetje zijn waarmee we deze maaltijd volgende week maandag compleet gaan maken.
Of wil je dat ik jou help bij het formuleren van jouw kernzin? Dat vind ik een spannende uitdaging en daar kijk ik naar uit. Neem dan vooral contact met mij op via dit contactformulier.

Reageer en deel
Ik hoop dat deze update je helpt met jouw profiel te vinden. Laat me weten hoe het je vergaat door te reageren op deze post met jouw belevenissen. Ik hoor ze graag.
En wil je mijn posts niet missen, dan kan je me ook volgen op Twitter via @watzegtjan.

Tot een volgende keer!

 

Jan Monster – Coach –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.