De 3 stappen om iets te “durven”

De stappen:

 1. Stel een doel (Jezelf laten zien)
 2. Ontdek waarom je het niet deed (Angst)
 3. Doe het anders (Doen)

Simpel toch? Nou, nee. Ik neem je graag mee in mijn zoektocht. Hoe ben ik ertoe gekomen mezelf te laten zien terwijl ik dit lastig vind?

Durf jezelf te laten zien.

Durf jezelf te laten zien.

Ik ben trots. Op 18 juli heb ik mijn doel bereikt. Ik ben 20 kilo afgevallen en ben blij dat het er een vakantiemaand later nog steeds af is. Hoe nu verder?

Mijn uiterlijke schil past niet meer
Als ik over een week weer naar kantoor ga, kan ik mijn oude kostuums en overhemden niet meer aan omdat deze te groot geworden zijn en ik heb dus nieuwe kantoorkleding nodig. Daarnaast horen de donkergrijze kostuums niet meer bij mij. Een zachtere, toegankelijkere en extrovertere wijze van kleden past nu beter bij mij. Ik koos al jaren voor veilig donkergrijs omdat ik daar geen opmerkingen over kreeg. Over een kleurig overhemd wel, wat mij onzeker maakte. En dat is geen prettig gevoel.
Het is aan de andere kant ook niet prettig om kleding te dragen die je fysiek en persoonlijk niet meer past. Het werd tijd om in 3 stappen de durf te vinden mijzelf te laten zien.

 1. Stel een doel
  Ik wil graag kleding die past, die weergeeft hoe kleurrijk ik ben, die makkelijk te combineren is en die gepast is op kantoor. Ik wil wat ik van binnen voel, graag naar buiten brengen.
 2. Ontdek waarom je het niet deed
  Waarom heb ik niet al eerder de omschreven kleding gekocht? Onder andere:
  A. Omdat ik de goedkeuring van anderen zocht.
  B. Omdat ik bang was buiten de boot te vallen.
  C. Omdat collega’s mij niet serieus zouden nemen.
 3. Doe het anders
  Omdat ik het anders wil doen, ben ik eens goed gaan kijken en zag dat mijn oorspronkelijke redenen drogredenen bleken te zijn.
  A. Ik heb de goedkeuring van anderen niet nodig.
  B. Ik val niet buiten de boot, want er zijn genoeg collega´s die zich kleurrijk en extravert kleden.
  C. En zou een andere broek of overhemd echt betekenen dat collega’s mij niet serieus nemen?Dus…. Op zoek naar nieuwe kleren! En deze vakantie vond ik een winkel met de slogan “Classy, not classic”. Dit is precies wat bij mij past en daarom heb ik daar nu alvast een deel van mijn nieuwe garderobe gekocht.


Het blijft spannend

Ik ben benieuwd of ik me nog net zo blij en stoer voel als ik volgende week het kantoor inloop en de eerste reacties krijg. Want je ware zelf laten zien doe je niet met het kopen van nieuwe kleding, maar doe je in verbinding met anderen.

Het vervolg?
Ik hoop dat je deze update leuk en inspirerend vindt. Wil je het eventuele vervolg en mijn posts niet missen, dan kan je me ook volgen via mijn site: https://janmonster.com. Tot een volgende keer!

2 gedachtes over “De 3 stappen om iets te “durven”

 1. Pingback: Het beste van 2014. #6: Durf jezelf te laten zien | Een volgende stap

 2. Pingback: Het beste van 2014. #6: Durf jezelf te laten zien | Janmonster.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.