Jij bent uniek

Jij bent uniek. Dit wordt regelmatig tegen mij gezegd. Alleen of dat bedoeld is als compliment, is iets wat ik dan weer niet zeker weet. Wel weet ik zeker dat mensen mij regelmatig teruggeven dat ik in hun ogen tegengestelde dingen doe. Ikzelf voel dat anders. Laat ik eens drie van die tegenstellingen met jullie bespreken, te beginnen met yoga vs. judo.

In balans komen door yoga en judo

Ik voel mijzelf nog altijd een judoka. In spannende situaties voel ik dat ik mijn rug recht houd, door alles wat ik leerde in de trainingen. Ik leerde omgaan met mijn mannelijke kracht en deze gedoseerd in te zetten als dat nodig was. Als je wilt winnen met judo, dan is één ding heel erg belangrijk: balans. Zie daar de overeenkomst met yoga. Door mijzelf met mijn adem in balans te zetten, kan ik uitdagingen aan, of het nou op de judo- of yogamat is.

In hogere sferen komen met “chants” en dance muziek

Mijn Spotify lijst bevat veel muziekstijlen. Voor sommigen is het verbazingwekkend dat ik er dance muziek met hoge Beats-per-Minute tussen heb staan en dat dit afgewisseld wordt met chants van Indiase Mantra’s. Beide stijlen zijn niet voor iedereen, maar van de combinatie op een lijst heb ik zelf ook nog niet veel gehoord. Toch geven beide muziekstijlen mij dezelfde soort ruimte. Door op te gaan in deze muziek, stopt mijn denken. Door te stoppen met denken komt er ruimte en rust.

Het hoogst mogelijke eruit halen met @watzegtjan en @robeco

Op Twitter heb ik ooit de vraag gekregen: “Hoe kan je zulke blogs schrijven, terwijl jij voor Robeco werkt”. Het antwoord zit in het feit dat ik in beide situaties steeds op zoek kan gaan om iets nog beter te doen. Om weer iets nieuws uit te proberen. Elke dag opnieuw streven honderden mensen bij Robeco het beter te doen dan de dag daarvoor. Elke dag ga ik op zoek hoe ik mijzelf kan verbeteren. Er is wat mij betreft niets fijner dan een omgeving waarin je steeds weer op zoek gaat naar een nog hoger niveau. Op beide plekken kan dat.

Zoek jouw unieke tegenstellingen

De combinatie van al mijn verschillende kanten maakt mij uniek. Dit geldt trouwens ook voor een ieder ander. Ik vind mijzelf door te kijken naar hoe ik ogenschijnlijke tegenstellingen met elkaar verbind. Op basis van dit blog zou je kunnen stellen dat ik op zoek ben naar een steeds hogere balans. Een mooie aanvulling op mijn LinkedIn profiel, al is er niets zo vluchtig als ikzelf. Misschien geldt dit hele verhaal ook wel voor jou. Jij hebt vast ook jouw tegenstellingen die net zo enig in hun soort zijn als jouw vingerafdruk, jouw iris-scan. Ook jij, lieve lezer van dit blog, bent uniek.

Wees jezelf. Er zijn al zoveel anderen – Loesje

Ik ben Jan Monster, o.a. blogger bij Wat zegt Jan. In mijn blogs ben ik open, doordringend en evenwichtig. Ik onderzoek wie ik ben en wat ik wil/kan veranderen. Wil jij mijn zoektocht niet missen, volg dan de “Wat zegt Jan” pagina’s op WordPress.com, LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook. Wil je een keer met mij van gedachten wisselen of een afspraak voor een coaching dan kan je hier contact met me opnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.