Je neemt jezelf overal mee naar toe

Ik ben vorige week vijf dagen in Valencia geweest. Het was lekker om er even tussenuit te zijn. Het was fijn om even niet te werken en in een andere omgeving te zijn. Ik ben dan los van mijn omgeving, maar verandert het-van-huis-weg-zijn bij mij eigenlijk iets?

Een beter humeur bij beter weer

Wij zijn twee keer vanuit het centrum naar het strand gelopen. Eén dag was er miezerregen en was het dertien graden en de tweede keer was er zon met zeventien graden. Ik merk dat als ik de zon op mijn huid voel, ik mijn omgeving gelijk een stuk mooier vind. Ook lijkt mijn humeur gelijk zonniger te zijn. Het was op dat moment in Nederland veel minder mooi weer, en ik kan echt wel zeggen dat het betere weer mij goed deed.

Zorg voor herstel van je lichaam

Toen we richting Valencia vertrokken, was ik nog herstellende van een griep. Zeker de eerste dag van de vakantie voelde mijn lichaam nog brak van de griep. Dus gingen we wat vaker in de zon zitten op een terrasje. Samen met slapen voor het avondeten voelde ik me de volgende dag een nieuw mens. De rust en de zon hielpen mij met mijn herstel. Kortom vakantie is goed voor mij!

Let altijd op je houding

Aan de andere kant krijg ik na dezelfde hoeveelheid stappen last van mijn voeten, of ik nou in Valencia of in Rotterdam loop. En krijg ik last van mijn rug als ik in een verkeerde houding zit. Kortom mijn humeur was beter, mijn lichaam herstelde, maar het basismateriaal wordt niet anders. Mijn lichaam is mijn lichaam en ik moet het ermee doen.

Gelukkig heb jij je gedachten nog

En dan heb ik nog al die “stemmen” in mijn hoofd, waar ik uren lang gesprekken mee kan hebben. Op mooie dagen is het lekker luchtfietsen en op mindere dagen kan ik verzanden in piekeren. Door op mijn vakantie alleen in het hier en nu te zijn, heb ik geen zorgen voor morgen. Alleen tijdens twee uur lang lekker wat tapas eten, dwalen je gedachten wel eens weg. En soms heb ik fijne gedachten, maar soms juist niet en dat is op vakantie ook zo. Ik kan altijd blije gedachten hebben. Ik kan overal in het nu leven.

Wees altijd blij met jezelf

Positief gezegd. Waar ik ook ben, ik kan altijd een gezellig gesprek met mijzelf hebben en als ik dan ook nog eens een goed humeur en een ontspannen lichaam krijg, is dat voor mij de kracht van vakantie. Een weekje Valencia verandert niet hoe ik over mijzelf denk, hoe ik met mijzelf praat of hoe aardig ik  tegen mijzelf ben. En als dat zo is, dan probeer ik elke dag -dus ook als ik niet op vakantie ben – het met mijzelf naar mijn zin te hebben. Ik ben er immers altijd zelf bij. Misschien geldt wat ik hier beschrijf ook wel voor jou. Of niet, het zijn “maar” mijn gedachten, die ik nu aan dit blog toevertrouw.

Ik hou van wat ik denk, en ik ben nooit geneigd om het te geloven. – Byron Katie

 

Ik ben Jan Monster, o.a. blogger bij Wat zegt Jan. In mijn blogs ben ik open, doordringend en evenwichtig. Ik onderzoek wie ik ben en wat ik wil/kan veranderen. Wil jij mijn zoektocht niet missen, volg dan de “Wat zegt Jan” pagina’s op WordPress.com, LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook. Wil je een keer met mij van gedachten wisselen of een afspraak voor een coaching dan kan je hier contact met me opnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.