De 10 meest populaire citaten van 2018

Het is weer die tijd van het jaar en ook in 2018 vind ik het leuk om er weer aan mee te doen: lijstjes! Nu vlak voor dat 2018 wegspoelt presenteer ik met veel plezier de 10 meest populaire citaten van 2018. Dit keer bepaalt het aantal likes, antwoorden en delen op Instagram, LinkedIn, Twitter, en Facebook de plaats op de lijst. Veel lol met de lijst, natuurlijk in omgekeerde volgorde:

#10     Doordat je nieuwe dingen doet, ontstaat er weer nieuwe energie.

Citaat uit: “Krijg waardering voor wat je leuk vindt om te doen

“Dat positieve gevoel maakt ook dat ik eerder dingen buiten mijn comfortzone doe. Dat is altijd spannend. Maar op de golven van een goed gevoel durf ik verder te gaan dan normaal. Uitbundiger te dansen, harder te lachen en meer in blogs over mijn eigen gedachten uit te wijden. Doordat je nieuwe dingen doet, ontstaat er weer nieuwe energie en dat geeft dan weer een goed gevoel. Zo krijg je een mooie opwaartse spiraal, die start bij doen wat je leuk vindt.

#9       Kracht die van binnenuit komt, raakt niet zomaar op.

Titel van de volgende paragraaf uit: “Ode aan de vrouw

Zij volgt op dit moment met veel plezier een training die haar nog meer in contact brengt met haar innerlijke kracht. Het is natuurlijk altijd goed om jezelf te verbeteren, maar dit is echt om van een 8 een 9 te maken. De levenskracht en het doorzettingsvermogen die zij bezit, hebben haar, ons en vele anderen al door heel wat lastige momenten geholpen. Dat gaat misschien niet vanzelf, maar keer op keer vindt zij toch weer de bron. Door haar is er op deze wereld in ieder geval één plek waar altijd een lichtje schijnt.

#8       De eerste stap van herstel is dat je aanvaardt dat er iets mis is.

Citaat uit: “Geniet van de griep

Mijn probleem met ziek-zijn is dat ik het niet wil accepteren. Hoe kan het toch zijn dat dit mij overkomt? Ik eet gezond. Ik drink en rook niet. Ik beweeg genoeg en toch word ik ziek. Ik merkte ook nu weer dat de eerste stap van herstel is dat je aanvaardt dat er iets mis is. Door toe te geven dat ik griep had, begon ik met rust nemen. Ik moest wel, want mijn lijf gaf mij niet veel keuze. Aanvaarden wat is, is meestal de beste weg. Ook nu gold dat weer voor mij.

#7       Door los te laten kan jij je ontspannen.

Titel van de volgende paragraaf uit: “Ontspan en vind stabiliteit

Misschien is het zo simpel dat ik steeds meer aanvaard dat er dingen zijn die ik kan doen of waar ik zelf invloed op heb (en bepaalde andere zaken dus juist niet). Dat is zo in vergaderingen en zeker ook in yogahoudingen. Ik leer steeds beter tevreden te zijn met het resultaat. Ik accepteer zowel op zakelijk gebied als op de yoga-mat dat het is, zoals het is. Ik laat meer en meer los wat mijn ego wil.

#6       Probeer het elke dag met jezelf naar je zin te hebben.

Citaat uit: “Je neemt jezelf overal mee naar toe

Positief gezegd. Waar ik ook ben, ik kan altijd een gezellig gesprek met mijzelf hebben en als ik dan ook nog eens een goed humeur en een ontspannen lichaam krijg, is dat voor mij de kracht van vakantie. Een weekje Valencia verandert niet hoe ik over mijzelf denk, hoe ik met mijzelf praat of hoe aardig ik  tegen mijzelf ben. En als dat zo is, dan probeer ik elke dag -dus ook als ik niet op vakantie ben – het met mijzelf naar mijn zin te hebben. Ik ben er immers altijd zelf bij. Misschien geldt wat ik hier beschrijf ook wel voor jou. Of niet, het zijn “maar” mijn gedachten, die ik nu aan dit blog toevertrouw.

#5       Soms duurt het even voordat je doet wat goed voor je is.

Titel van de volgende paragraaf uit: “Ja, ik ga de yoga-opleiding doen” (dit was het meest populaire blog in dit jaar)

Toch duurde het lang voordat ik er zelf iets mee ging doen. De komst van onze eerste zoon, was de aanleiding om samen met mijn vrouw een reeks zwangerschaps-yoga-lessen te nemen. Daar ontdekte ik dat ook ik bekkenbodemspieren had. Toch duurde het nog vele jaren voordat ik over mijn mannelijke stoerheid heenstapte en ikzelf aan yoga ging doen.

#4       Een goed gevoel ontstaat ook door samen te lachen.

Citaat uit: “De kracht van samenwerken

Een goed gevoel ontstaat ook door samen te lachen. Lachen geeft een gevoel van lucht. Lachen ontlaadt spanning. Maar lachen geeft ook een gevoel van saamhorigheid. Zoals gezegd, ik vind alleen werken helemaal prima, maar in je eentje lachen is toch lang niet zo leuk als met een groep. Ik wens iedereen het dan ook toe om met zo’n team als dit samen te mogen werken. Een team waarin je samen kan lachen, “huilen” en trots kan zijn.

#3       Door actief te zijn word je gelukkig.

Titel van de volgende paragraaf uit: “Ik word gelukkig oud “(dit was #5 van de meest populaire blog van dit jaar)

Vroeger ging je na je pensioen achter de geraniums zitten. Dat is niet meer zo. Gelukkig maar, want in deze films (titels in het hele blog – JM) zie je goed dat als je actief bent, je op (een of andere manier) blij wordt. Natuurlijk heb ik zo nu en dan behoefte aan rust. Die moet ik nemen. En misschien is het zo dat naar mate je ouder wordt, je eerder of vaker je rust moet pakken. Toch is het zo, dat die rust niet te lang moet duren. Of het nou klussen, dansen of met een hond lopen is, iets actief te doen hebben, brengt vreugde.

#2       Laat al dat geredeneer los en vertrouw eens op jouw intuïtie.

Titel van de volgende paragraaf uit: “Vind de waarheid, zij ligt in jou“ (dit was het één na populairste blog in dit jaar)

Objectief gezien is nooit vast te stellen of jouw keuze de beste is. Dus soms moet je dat dan ook maar gewoon laten. Hoe jij iets ervaart, is dus gewoon waar. Voor jou. In mijn vorig blog beschreef ik hoe ik de yogales had ervaren. Ontspanning en stabiliteit. Heel wat van mijn mede-cursisten hadden juist het tegenovergestelde ervaren. Was daarmee mijn verhaal niet waar? Was hun kijk niet juist? Nee natuurlijk niet. Het was allemaal waar.

#1       Doe nou gewoon doen wat jij kan en vertrouw er op dat dat genoeg is. En, is er morgen meer, dan is dat ook goed.

Citaat uit: “Werk naar een einde toe” “(dit was een van de meest populaire blog in dit jaar – 3e plaats)

Soms bedot ik mijzelf. Ik doe dan alsof ik accepteer dat ik kan wat ik kan (en meer niet). Ondertussen probeer ik toch naar die andere plek te komen. Door dit soort doelen te stellen, raak ik dan, soms letterlijk, verstrikt. Ik raak af van mijn eigen en natuurlijk pad, waardoor ik uiteindelijk alleen maar ongelukkig word. Laat ik nou gewoon doen wat ik kan en er op vertrouwen dat dat genoeg is. En, is er morgen meer, dan is dat ook goed.

Doordat mensen meer dan 48.000 keer mijn posts lazen, leuk vonden en deelden, heb ik deze lijst kunnen samenstellen. En hoewel het heerlijk is voor mij om mijzelf in mijn blogs te uiten, maakt al die respons het nog leuker voor mij. Dus dank jullie wel weer voor alle reacties in 2018. Tot volgende jaar met weer een geheel nieuw blog.


Ik ben Jan Monster, o.a. blogger bij Wat zegt Jan. In mijn blogs ben ik open en zoek ik de nuance. Ik onderzoek wie ik ben en hoe ik verander. Wil jij mijn zoektocht niet missen, volg dan de Wat zegt Jan-pagina’s op WordPress.com, LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook. Wil je een keer met mij van gedachten wisselen of een afspraak maken voor een coaching, dan kan je hier contact met me opnemen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.