Krijg waardering voor wat je leuk vindt om te doen

Ik ben trots op mijn vader. Na het overlijden van mijn moeder heeft hij zijn leven opgepakt met onder andere tennissen, klussen en foto’s maken van competitie wedstrijden. Met dat laatste had hij het de afgelopen periode druk. Hij vindt dat helemaal niet vervelend want hij vindt het ook erg leuk om te doen. Tijdens de laatste competitiedag werd hij in het zonnetje gezet voor wat hij heeft gedaan. Hoe hangen waardering krijgen en doen wat je leuk vindt samen?

Mensen waarderen het als je je best voor iets doet. En wanneer doe je je best voor iets? Als ik terugdenk aan mijn middelbare schooltijd, dan zette ik altijd een stapje harder voor de vakken die ik leuk vond. Op één of andere manier vond ik die leraren leuker en kreeg ik daar hogere cijfers voor. Ik weet niet waar het mee begint, het leuk vinden of ergens goed in zijn.

Ik word blij van dingen doen die ik leuk vind. Is er iets meer nodig? Geen probleem. Nog leuker. Soms ben ik bijvoorbeeld voor een blog een foto aan het zoeken, maar ben ik eigenlijk moe en wil ik naar bed. Omdat ik het leuk vind als er een aansprekende en passende foto bij het blog zit, schud ik de slaap van mij af en zoek nog even door.

Dat positieve gevoel maakt ook dat ik eerder dingen buiten mijn comfortzone doe. Dat is altijd spannend. Maar op de golven van een goed gevoel durf ik verder te gaan dan normaal. Uitbundiger te dansen, harder te lachen en meer in blogs over mijn eigen gedachten uit te wijden. Doordat je nieuwe dingen doet, ontstaat er weer nieuwe energie en dat geeft dan weer een goed gevoel. Zo krijg je een mooie opwaartse spiraal, die start bij doen wat je leuk vindt.

Zodra iets gelukt is, ga ik er over vertellen. Mijn vader vertelde zijn foto-verhaal door dit in de Facebook groep van de vereniging te plaatsen. Door de foto’s te delen en enthousiaste verslagen te schrijven, was er veel activiteit in de Facebookgroep. Leden waren enthousiast aan het reageren met comments en likes.

Ik schrijf mijn blogs omdat ik dat leuk vind. Mijn vader maakt de foto’s en verslagen omdat hij het leuk vindt. Maar het feit dat de teams hem bedankten voor wat hij deed, vind ik ook heel tof. Door hardop te zeggen dat ze het fijn vinden wat hij deed, doen ze hem een groot plezier. Het lijkt allemaal zo simpel. Doen wat je leuk vindt. Zeggen dat je waardeert wat iemand doet. In dit geval was dat ook zo. De wereld is zo rot nog niet.

 

Ik ben Jan Monster, o.a. blogger bij Wat zegt Jan. In mijn blogs ben ik open, doordringend en evenwichtig. Ik onderzoek wie ik ben en wat ik wil/kan veranderen. Wil jij mijn zoektocht niet missen, volg dan de “Wat zegt Jan” pagina’s op WordPress.com, LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook. Wil je een keer met mij van gedachten wisselen of een afspraak voor een coaching dan kan je hier contact met me opnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.