Ode aan de vrouw

Geluk zit in een klein hoekje. Er is bijna altijd een kans om geluk te zien. Zeker als je al vijfentwintig jaar getrouwd bent met een fantastische vrouw. Elk jaar met Sinterklaas schrijf ik een gedicht met een lofzang daarin. Maar met een mooi zilveren jubileum wordt het tijd voor een stuk proza, waarin ik u graag vertel waarom de vrouw van mijn leven zo’n topper is.

Om te zeggen dat mijn liefste empathisch is, zou bijna een understatement zijn. Zij voelt aan wat een ander voelt, soms zelfs voordat de ander het zelf kan formuleren. Zij is daardoor in staat op de juiste manier en op het juiste moment te reageren. Enthousiasme bij een nieuwe aankoop of zwangerschap of juist een troostend woord bij een verlies of ziekte. Door haar is er op deze wereld in ieder geval één plek waar je voelt dat je begrepen wordt.

En dat doet zij niet één keer, maar eigenlijk altijd. Je kan op haar vertrouwen. Zij zal er voor je zijn. Zij zal je helpen op wat voor manier dan ook, als vriendin, als nicht, als moeder, als (schoon)dochter, als vrouw en vooral als zichzelf. Hierdoor bouwt zij een mooi web van liefdevolle relaties om ons heen. Door haar is er op deze wereld in ieder geval één plek die te vertrouwen is.

Zij volgt op dit moment met veel plezier een training die haar nog meer in contact brengt met haar innerlijke kracht. Het is natuurlijk altijd goed om jezelf te verbeteren, maar dit is echt om van een 8 een 9 te maken. De levenskracht en het doorzettingsvermogen die zij bezit, hebben haar, ons en vele anderen al door heel wat lastige momenten geholpen. Dat gaat misschien niet vanzelf, maar keer op keer vindt zij toch weer de bron. Door haar is er op deze wereld in ieder geval één plek waar altijd een lichtje schijnt.

Iedereen kan erop vertrouwen dat zij op een respectvolle manier haar mening geeft hoe een en ander nog beter kan. Haar licht over iets laat schijnen. Zij gaat daarbij niet over één nacht ijs en weegt als goede weegschaal meerdere kanten af. Maar nadat zij dat heeft gedaan, kan zij best heel precies vertellen wat zij ziet en je ook nog een oplossing bieden. Door haar is er op deze wereld in ieder geval één plek waar je liefdevol de waarheid te horen krijgt.

Ik zou nog veel langer door kunnen gaan, maar voorlopig ben ik hiermee aan het einde gekomen aan mijn ode aan de vrouw van mijn leven. Ik hoop dat ik nog veel vaker zo’n lofzang mag schrijven, zodat ik alles wat ik nu nog vergeten ben nog kan toevoegen. Of mijn en haar gezondheid ons dat toestaan weet ik niet, maar ik ga er in ieder geval alles aan doen, zodat wij ook morgen weer een leuke dag met elkaar gaan hebben. Want één ding weet ik zeker: ik houd van haar. Door haar is mijn wereld in ieder geval een stuk leuker.

Dit blog heb ik uitgesproken tijdens ons 25-jarig-getrouwd-zijn-feestje.

Ik ben Jan Monster, o.a. blogger bij Wat zegt Jan. In mijn blogs ben ik open, doordringend en evenwichtig. Ik onderzoek wie ik ben en wat ik wil/kan veranderen. Wil jij mijn zoektocht niet missen, volg dan de “Wat zegt Jan” pagina’s op WordPress.com, LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook. Wil je een keer met mij van gedachten wisselen of een afspraak voor een coaching dan kan je hier contact met me opnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.