Word blij van jouw fouten

Vier het leven. Je kan denken, dat zegt vast alleen iemand waarbij altijd alles goed gaat. Iemand die alleen maar successen viert. Volgens mij niet. Volgens mij kan je ze juist vieren als je fouten maakt. Het gaat er namelijk vooral om hoe jij met jouw fouten omgaat.

“Een klein foutje doet er niet toe”
Wie weet ben jij een perfectionist en is elke fout er één te veel. Toch zijn er vast fouten die ook jij niet belangrijk vindt. Check bij een fout die je maakt of het erg is, zo niet dan kan jij met een glimlach deze fout van je afschudden.

“Door een fout weet jij wat je de volgende keer anders kan doen”
Er zijn natuurlijk ook fouten die er wel toe doen. De fout kan erg zijn, alleen hoeft het niet het einde van jouw wereld te zijn. Als jij dan nog een kans krijgt om het te proberen, dan weet jij wat je in ieder geval niet nog een keer hoeft te proberen. Een fout kan je inzicht geven over hoe jij het niet moet doen. Wees dan dankbaar voor de wijsheid die een fout je schenkt.

“Een fout betekent dat jij het hebt geprobeerd”
Helaas krijg je alleen niet altijd een kans om een fout te herstellen of om nog een poging te wagen. Voor mij is zo’n fout niet meer, maar zeker ook niet minder, dan het bewijs dat je de moed hebt gehad om iets te proberen. Het is jammer, maar helaas, maar niet alles kan lukken, dus wees trots op jezelf voor jouw durf.

“Haat en liefde zijn twee kanten van één medaille”
Ik haat fouten. Ik wil ze niet maken. Maar gelukkig houden fouten wel van mij. Ze geven mij keer op keer de kans om te zien dat ik sommige dingen niet zo serieus moet nemen. Fouten geven mij de kans om iets eens op een andere manier te proberen. Fouten maken mij creatief. Maar misschien is het belangrijkste dat fouten mij vaak genoeg kansen hebben geboden die er niet waren geweest als alles goed was gegaan.

Wil je een keer reflecteren op wat jouw fouten voor jou kunnen betekenen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. En wil je niets missen van mijn fouten, dan kan jij ze dagelijks lezen op mijn “Wat zegt Jan” pagina’s die jij kan volgen op LinkedIn, Twitter en Instagram.

Jan Monster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.